کد مطلب: 120190 تعداد بازدید: ۱۳۰

سلسله جلسات اخلاقی موعظه خوبان در سمنان برگزار شد.

سه شنبه ۳ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۵۲:۳۱
مدیر حوزه علمیه خوهران استان سمنان ضمن بیان ویژگی های اهل تقوا بیان کرد: زندگی طلبه ها باید در ثبات باشد در سختی ها منتظر گشایش باشند و بعد از گشایش نیز خرج و مخارج فرقی نکند.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، جلسه اخلاق ویژه طلاب در موسسه آموزش عالی عصمتیه سمنان با حضور مدیریت محترم حوزه های علمیه خواهران استان جناب آقای حجت‌الاسلام والمسلمین دکترنجم برگزار شد. در این نشست اخلاقی دکترنجم ضمن به ادامه بحث پیرامون خطبه ۱۹۳نهج البلاغه پرداخت.

دکتر نجم گفت:همام از امام علی خواست تا اهل تقوا را برایش به گونه‌ای تصور کند که انگار آنها را میبیند. امام (ع) به او فرمود:  تقوا در دو کلمه خلاصه می شود:اتَّقِ الّله و اَحسن: تقوای الهی پیشه کن و نیکوکار باش و در ادامه توصیف متقین، امام علی علیه السلام فرمود: اهل تقوا، فضیلت ها و برتری هایی را در بین مردم دارند که از جمله آنها اینکه 1_حرف زدنشان حرف راست است حرف ناصواب نمی زنند. 2_لباس پوشیدنشان توام با میانه ‌روی است. زیرا زمانی که چیزی بپوشید که در شأن انسان نیست از موارد اسراف است.حضرت زهرا سلام الله علیها لباس ساده برای عروسی انتخاب کرد ارزش انسان به لباس نیست. همچنان که در داستان بهلول و لباس فاخرش دیدیم که روز بعد برای مهمانی رفته بود به جهت لباس های فاخری که پوشیده بود به او توجه شد.

استاد اخلاق گفت:ویژگ سوم اهل تقوی، توأم با تواضع راه می روند و لباس های بلند نمی پوشند زیرا کشیدن لباس روی زمین مصداق فخر فروشی و تکبر است. 4_اهل تقوی چشمانشان را می پوشانند از آنچه خدا بر آنها حرام کرده است. گوش هایشان را به چیزی می سپارند که برای آنها علم نافع باشد به هر چیز گوش نمی‌دهند. مخصوصاً طلاب که فرصت گوش دادن به چیزهایی که به درد دنیا آخرتشان نمی‌خورد را  ندارند.

دکتر نجم اشاره کرد: ویژگی پنجم اهل تقوی: اهل فضائل هستند آنقدر خودساختگی دارند و در مسیر کمال ساخته شده اند که هیچ فرقی بین گشایش و راحتی و ایام بلا و رخا برای آنها نیست حالشان در هر دو صورت یکی است چون هر دو را از ناحیه خدا میدانند.آنجایی که به جهت نارسایی علل مادی جزع و فزع نمی کنند و یا  آن زمان که دستشان هم باز است اینگونه نیست که دوران نداری را فراموش کنند و به خوشگذرانی بپردازند. زندگی طلبه ها باید در ثبات باشد در سختی ها منتظر گشایش باشند و بعد از گشایش خرج و مخارج  فرقی نکند. سخت ترین  آزمایش‌ها پولداری است. قدر کفایت آن است که از خداوند آنقدر بخواهیم که دستمان جلوی دیگران دراز نشود و بتوانیم امروز و فردا را بگذرانیم. انشاالله امام علی علیه السلام ما را هدایت به چیزی کند که می پسندد.