کد مطلب: 126953 تعداد بازدید: ۶۰

برگزاری مراسم عزاداری اربعین حسینی در مدرسه علمیه فاطمیه گرمسار

یکشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۰۱:۴۷
استاد حوزه در مراسم عزاداری اربعین حسینی عنوان کرد: زیارت هجرت است و زیارت اربعین هجرت به سوی بهترین هاست و عشق به حسین علیه‌السلام حرارتی است در قلوب، که سرد نمی شود.

به گزارش پایگاه خبری و رسانه ای حوزه های علمیه خواهران، به مناسبت اربعین حسینی نشستی علمی با موضوع؛ بررسی اهمیت زیارت اربعین و اجرای مدیحه سرایی در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فاطمیه گرمسار برگزار شد.

استاد حوزه خانم اعظم کتی در بررسی اهمیت زیارت اربعین با تشریح اصطلاح زیارت گفت: زیارت در لغت به معنای تمایل به چیزی و به سمت آن کشیده شدن، است و در اصطلاح افزون بر میل و حرکت حسی، با تمایل قلبی نیز همراه است و هرچقدر زیارت شونده برتر و شان بالاتری داشته باشد حالت اکرام و تعظیم بیشتری حاصل خواهد شد.

خانم کتی ادامه داد: در روایات تاکید زیادی بر ارتباط فرد مسلمان با معصومین علیهم السلام شده است، عظمت این ارتباط زمانی مشخص می شود که ما گذری تاریخی به جامعه عرب جاهلی در قبل و بعد از مبعث حضرت رسول اکرم صل الله علیه و آله و سلم  داشته باشیم، وجود مقدس ایشان، جامعه عرب جاهلی آن زمان را از فرش به عرش رساند و این نبود جز با ارتباط گیری مستمر مردم  با ایشان، حتی در جزئی ترین مسائل فردی و اجتماعی و البته این ارتباط زنده و موثر، سنت همه ائمه معصومین علیهم السلام بوده و هست.

استاد حوزه در نقش این ارتباط حتی بعد از حیات معصوم علیه السلام افزود: این ارتباط، تنها مخصوص زمان حیات امام علیه السلام نیست، بلکه تاکید بر زیارت، حکایت از استمرار این ارتباط دارد. در روایت از پیامبر صل الله علیه و آله وسلم آمده کسی که پس از وفاتم، من را زیارت کند همانند کسی است که در حال زنده بودن به سوی من هجرت کرده است. لذا با این تعبیر زیارت، نوعی هجرت است، هجرت به سوی بهترین ها.

خانم کتی تاثیر زیارت معصوم را همانند تاثیر ارتباط با ایشان در زمان حیات دانست و گفت: شاهد این ادعا عباراتی است که در زیارت نامه ها در اذن دخول وجود دارد که؛ «خدایا می دانم جانشینان تو زنده اند و مرا می بینند.» پس زیارت یک ارتباط زنده و موثر است.

وی استمرار ارتباط مردم با معصوم علیه السلام را خواست الهی دانست و خاطر نشان کرد: بسیاری در طول تاریخ تلاش کرده اند مانع این ارتباط گیری شوند، خلفا بنی امیه و بنی عباس و... نه تنها مانع ارتباط در زمان حیات معصومین علیهم‌السلام می شدند، بلکه حتی بعد از شهادت ایشان نیز با تخریب قبور، سعی در قطع این ارتباط داشتند و البته نتوانستند و نمی توانند.

 يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ

استاد حوزه با ذکر موارد متعددی از روایات در خصوص اهمیت زیارت امام حسین علیه السلام و زیارت اربعین ایشان بیان داشت: در روایات ما سفارشات بسیاری به زیارت امام حسین علیه السلام و خصوص زیارت اربعین شده است. در خصوص عدد چهل نوعی استکمال  ملاحظه می شود و در اربعین حسینی گویا پس از چهل روز تبلور کربلا صورت می گیرد و کربلا به اوج می رسد.

 

خانم کتی اولین زیارت اربعین حسینی را چهل روز بعد از شهادت امام حسین علیه السلام در کربلا توسط جابر دانست و گفت: اگرچه در روایات، پیاده رفتن در خصوص اربعین قید نشده، اما به طور کلی در زیارت و خصوص زیارت امام حسین علیه السلام سفارش به پیاده رفتن شده است و سنت پیاده روی اربعین بعد ها توسط علما شکل گرفت، به طوری که اکنون یک مسئله بین المللی و جهانی شده است.

وی یکی از مولفه های قدرت را، جمعیت دانست و افزود: در اربعین حسینی،‌ ما شاهد یک تجمع عظیم بی نظیر انسانی هستیم که ناظران را متعجب و به خود جلب می کند که این حسین کیست؟!

استاد حوزه افزود: عشق به حسین علیه‌السلام حرارتی است در قلوب که سرد نمی شود و این کشش و جاذبه حسینی حتی غیر مسلمان ها را به خود جذب می کند. هر مکتبی شعائری دارد و پیاده روی اربعین از شعائر اسلامی است که وظیفه ما حفظ، دوام و تقویت آن است.

در پایان این مراسم قرائت زیارت اربعین و مدیحه سرایی، توسط استاد حوزه خانم اعظم ناظریه صورت گرفت.