کد مطلب: 134175 تعداد بازدید: ۸۶

چهارمین پیش نشست همایش ملی جمعیت و فرزندآوری

سمنان سرخه چهارمین پیش نشست همایش ملی جمعیت و فرزندآوری با موضوع بررسی فقهی و پزشکی غربالگری وسقط درمانی

دوشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۰۱:۱۷
چهارمین پیش نشست همایش ملی جمعیت و فرزندآوری با موضوع بررسی فقهی و پزشکی غربالگری و سقط درمانی با حضور کارشناس فقهی سرکار خانم سالاریان و کارشناس پزشکی خانم دکتر دوست‌محمدی، با حضور جمعی از طلاب و بانوان سطح شهر در ساختمان جدید نجمیه برگزار شد .
در ابتدا سرکار خانم سالاریان  به بررسی فقهی سقط جنین پرداخت و گفت: متأسفانه روزانه هزار سقط جنین غیرقانونی در کشور انجام می‌شود. 
استاد حوزه افزود: براساس دین اسلام سقط جنین جایز نیست؛ اما طبق قاعده لاضرر و قاعده نفی عسر و حرج، اگر قبل از دمیده شدن روح، جنین ناقص الخلقه و دارای معلولیتی که موجب مشقت شدید برای خانواده باشد؛ برخی از فقها قبل از دمیده شدن روح، اجازه سقط را دادند؛ ولی بعد از دمیده شدن روح، در هر صورت اجازه سقط وجود ندارد.
کارشناس فقهی افزود: قبل از چهار ماه، اگر حاملگی برای مادر ضرر جانی داشته باشد؛ براساس قاعده لاضرر میتوان جنین را سقط کرد.
وی ادامه داد: دیه سقط جنین دینی است که به‌خاطر گناه بزرگی که انجام‌شده و ظلم و خیانتی که در امانت خداوند انجام گرفته پرداخت می شود. این دیه از سوی کسی که سقط را انجام داده، به وارث جنین تعلق می‌گیرد.
در ادامه دکتر دوست محمدی مباحثی را در مورد نیاز جامعه به فرزند آوری بیان کرد و گفت: متأسفانه سمنان جزء پنج استان اول ناباروری است. این در حالی است که حتی نرخ جانشینی در این استان انجام نمی‌شود. اگر وضعیت فرزند آوری به‌همین منوال پیش رود تا سی سال آینده در کشور، از هر سه نفر یک نفررا سالمند تشکیل می‌دهد.
کارشناس پزشکی ادامه داد: برخلاف  افکار عمومی مردم که باید غربالگری حذف شود، پیشنهاد میشود غربالگری به حالت تخصصی درآید. زیرا  تا سال گذشته حدود صد و شصت و چهار هزار زن باردار در فرآیند غربالگری  برچسب پرخطر بودن زده می‌شد که این امتیاز نسبت‌به استاندارد جهانی هفت برابر بیشتر است. مثبت کاذب بودن آزمایشات غربالگری در ایران، تحمل هزینه زیاد این آزمایشات و استرس از دیگر عوارض غربالگری است. 
وی گفت: متأسفانه سیاست کاهش جمعیت حدود بیست سال ادامه پیدا کرد و این امر باعث شد که ما امروز با بحران جمعیت رو‌به‌رو شویم.
دکتر دوستمحمدی گفت: مسئله‌ی سقط‌جنین سیاستی است که بسیاری از کشورها آن را نمی‌پذیرند و از صد و هفتاد و هشت کشور فقط دوازده کشور توانستند آن را قانونی بیان کنند. 
در پایان سرکار خانم سالاریان با اشاره به  آیه صد و یازده سوره اسری این امر را متذکر شده‌اند که خداوند در این آیه می‌فرماید :《هرگز فرزندان خود را از ترس فقر، به قتل نرسانید که ما رازق شما و آنها هستیم، زیرا این قتل فرزندان گناه بسیار بزرگیست.》 این آیه نشان‌دهنده این است که سقط‌جنین قتل عمد به حساب می‌آید و انجام‌دهنده آن مرتکب گناه کبیره شده‌است. همچنین روزی دهنده خداوند است، بنابراین مسائل اقتصادی  عاملی برای پیشگیری از بارداری و سقط جنین نیست .